Boeken voor vriend(innet)jes

Boeken, boeken en nog meer boeken. Boeken voor je baby, peuter, kleuter of beginnen tiener. Soms vraag je je wel eens af ... heb ik er niet genoeg. Maar nee, boeken kun je nooit genoeg hebben. Boeken zijn altijd leuk om te geven, leuk om te krijgen en leuk om nog eens in te kijken.

Als je net zwanger bent is er niets leukers dan een zwangerschapsboek te krijgen. Het doet je extra stilstaan bij het wonder dat zich in je buik voltrekt. Het geeft je de gelegenheid om je gedachten en gevoelens aan papier toe te vertrouwen. En je beseft je hoe leuk het is om later met je zoon of dochter terug te kijken op  "toen jij nog in mama's buik zat".

Daarom hechten wij bij JeP kids zoveel waarde aan het ontwerpen en produceren van leuke herinneringsboeken zijn. In allerlei kleuren, en in diverse uitvoeringen. Soms uniseks, soms meer gericht op jongens en meisjes. En altijd zonder een uitspraak te doen over de gezinssamenstelling.

We hebben mooie boeken voor heel veel gelegenheden en kinderperiodes. En wat we recent hebben toegevoegd zijn de vriendenboekjes. Omdat wij als geen ander weten dat kinderen heel aandachtig zijn op vriendjes en vriendinnetjes.  Dat ze graag willen weten wat andere kinderen leuk vinden, welke boek ze graag lezen of welke film ze graag bekijken. Waar dromen ze van? Houden ze van ijs of juist niet? Allemaal dingen die zo leuk zijn om nu te weten te komen. Ook om later terug te lezen wie er toen bij je in de klas zaten. En als je dan nog vrienden ben, kun je samen om lachen.

We hebben ze in de vriendenboekjes voor jongens en meisjes, in vier leuke vrolijke kleurtjes. Ze kosten slechts € 11,95. Leuk om te geven, leuk om te krijgen!

Corona en Kerst

Corona, de lockdown en alle maatregelen waar we mee te maken hebben. Dit jaar wordt een Kerst als nooit te voren.

Ik heb altijd voor ogen om als volwassene het goede voorbeeld te geven aan de kinderen. Niet drinken als je in de auto stapt. Laten zien wat hygiëne is. Beleefd zijn en opstaan voor oudere mensen. En ga zo maar door.

Nu we met z'n allen moeten omgaan met Corona, komen er lastige vraagstukken op ons pad. Hou ik mij aan de regels van het maximum aantal personen? Hoe gaan we om met opa en oma ? Want als opa en oma komen zijn we al met teveel mensen in een beperkte ruimte. Moeilijke afwegingen want als we ons aan de regels houden zijn de kinderen ongelukkig, omdat ze toch hunkeren naar de gezelligheid. En de grootouders zijn ongelukkig omdat ze de (klein)kinderen moeten missen.

Zullen we het toch stiekem doen Buiten op afstand? Dat is toch veilig? Ja, misschien wel, maar het mag niet. Gaan we dan continue om ons heen kijken of we niet worden gecontroleerd? Of geven we het goede voorbeeld, door door te bijten en dat te doen wat de overheid van ons vraagt?

Wij kiezen voor dat laatste. En dus brengen we de Kerstdagen lekker cosy met het gezin door. En da's eigenlijk ook wel lekker! Weg is de druk dat alles gepoetst moet worden. Weg is de stress van het haasten om bezoekjes af te leggen. We kunnen nu met elkaar "lekker thuis rommelen", zoals wij dat noemen.

Lekker een filmpje kijken, muziekje luisteren, gezelschapspelletjes speen. Misschien wel wat fotoalbums erbij halen om eens terug te kijken op vervolgen jaren? Of gaan we juist onze foto’s (eindelijk) eens een keer netjes inplakken?

Wat een ieder ook doet, vergeet vooral niet om deze bijzondere kerst vast te leggen. Wie weet hoe we er over 10 jaar op terug kijken! En dan hebben we tegen die tijd nog de bijzonderen en mooie herinneringen aan warme "Corona Kerst"!

Mooie herinneringen

Mooie herinneringen ... ze zitten in je hoofd maar ze vliegen er ook net zo gemakkelijk weer uit. Met de prachtige invulboeken van JeP kids leg je ze vast. Het maken, invullen, plakken en bijhouden van een invulboek is een feestje. Je denkt weer terug aan de mooie momenten. "Oh ja, toen ... weet je nog?" En het is leuk om samen met de kinderen, familie en vrienden nog eens terug te kijken op mooie tijden.

JeP boeken kerst 2

In de babyboeken, met aansluitend de groeiboeken, kun je prachtig de evolutie van je kind volgen. Soms heb je zelf niet in de gaten hoe snel de tijd gaat. Maar met een prachtig invulboek kun je alles nog eens nalezen en opnieuw beleven. Het is ook bijzonder handig om praktische zaken in bij te houden. Want weet jij nog wie wanneer is gevaccineerd, en welke vaccinaties ze toen hebben gehad? Welke kinderziektes, en o ja, wanneer was dat ook alweer?

In het schoolfotoboek kun je heel georganiseerd alle bijzondere foto’s van de klas van je kind bewaren. Mooi bij elkaar en na een aantal jaren is het prachtig terugkijken naar de groei van je kind en de vriendjes en vriendinnetjes.

In het verjaardagenboek kun je al je bijzondere traktaties en taarten vastleggen. Vaak steek je daar extra werk in, en ben je supertrots op het resultaat. Maar na een tijdje is het weer vergeten. Nu dus niet!

We naderen de wintermaanden. Tijd voor elkaar, tijd voor kadootjes. Dan is het een leuk idee om een invulboek op je verlanglijstje te zetten, om het als verrassing te geven of gewoon om voor je zelf te kopen.

Leuke tip om samen met je vriendin te doen: geef elkaar een mooi boek, organiseer een herinneringsavondje, en ga samen in je boek schrijven, plakken, bewaren en de mooie momenten met elkaar uitwisselen.

JeP boeken kerst 3

Omdat een foto in een boek toch specialer is …

We zijn de laatste tien jaar meer en meer foto's gaan maken. Daar waar je vroeger nog een fotocamera nodig had, heeft bijna iedereen tegenwoordig een mobiele telefoon. En heden ten dage kun je daar hele mooie foto's mee maken.

Veel van die foto's blijven staan op die smartphone. Met overigens als risico dat als die verloren, gestolen of defect is, je "die ene hele mooie foto" ook kwijt bent. Vaak worden foto's ook gepost op Facebook, Instagram of Flickr. Leuk om te delen met de rest van de wereld, of in geval met je "vrienden".

Digitaal bladeren door een fotoboek betekent dan het scrollen door je foto app, door je Facebook postings, etc. Leuk, maar het haalt het niet bij de combinatie met handgeschreven persoonlijke aantekeningen en opmerkingen. Dat geldt voor een vakantieboek, waarin je naast foto's en teksten ook kaartjes van het pretpark of visitekaartjes van dat speciale restaurant kunt plakken. En dat geldt ook voor een echoboek, zwangerschapsboek, kraamboek, babyboek, groeiboek, schoolfotoboek, vriendenboekje en poëziealbum.

De boeken van JEP! Kids zijn invulboeken. Herinneringsboeken met ruimte voor notities, foto's, een pluk haar of wat je ook maar wilt bewaren. En wij zijn ervan overtuigd dat er niets gaat boven een mooi boek voor zelf opgeschreven herinneringen. Op schoot, in de hand, om samen nog eens door te nemen. "Weet je nog, toen ...?"

Het is zover!

Iedereen herkent het wel. Het moment van een bijzondere gebeurtenis. Een mooi moment. Een moment dat je vast wilt houden, niet wilt vergeten.

Wij liepen al jaren rond met het idee om daar wat mee te doen. In al die jaren in de baby- en kinderretail hadden we niet gevonden wat wij voor ogen hadden. En dus vatte het idee post om een lijn te starten van vrolijke, lieve en vooral originele invulboeken. Voor alle bijzondere herinneringen van baby tot tiener.

Eind 2019 werden de eerste boeken gelanceerd. Nu, nog geen jaar later, hebben we een tof assortiment. En voor de feestdagen zijn er nog wat uitbreidingen op komst!

With love

Leef nu, en geniet doorlopend

Ik hoor niet anders om me heen dan dat ik in het heden, in het nu, moet leven. En dat probeer ik ook. Sterker nog, dat lukt me best goed! Maar dat betekent voor mij ook dat ik moet genieten van de mooie momenten. En dat kan niet vaak genoeg.

Iedere dag kijk ik naar mijn kinderen. Vol trots zie ik twee tieners die ieder hun eigen pad aan het ontdekken zijn. Vol liefde denk ik aan de mooie dingen die ze nog gaan meemaken. En vol met dankbaarheid en warmte denk ik terug aan alles wat we tot nu toe samen hebben meegemaakt. Wat een reis was het, is het en wordt het!

Mijn ouders hebben vroeger, en nou praat ik over heel wat jaren geleden, het “boek van ikke” voor me gemaakt. Kennelijk zaten zij bij de Rabobank die al sinds de jaren '60 dat boek aan jonge ouders gaven. Of ze hadden speciaal een Rabo-rekening genomen om dat boek te pakken te krijgen, dat kan natuurlijk ook. Maar o wat ben ik ze dankbaar voor dit geschenk.

Ik kan iedereen adviseren om de vruchten des levens te plukken, maar ... er ook een aantal in te plakken, op te schrijven en voor “eeuwig” vast te leggen. Voor jezelf, omdat ze helaas maar 1 keer klein zijn. En voor je kids, omdat de verhalen van papa en mama nou eenmaal veel meer gaan leven als je er een herinneringsboek naast kunt leggen.

Boek van ikke

Zondagochtend aan het ontbijt

Het is zondagochtend. Bij ons thuis een van de momenten in de week dat we proberen met z'n allen te eten. Da's op zich al een uitdaging, met een dochter van net 10 die bij voorkeur om 07:00 's ochtends al door het huis loopt te zingen, een man die hele week kort geslapen heeft en dat op zondag toch even wil inhalen, en een zoon van 14 die de typische tienergewoonte begint te ontwikkelen om steeds later naar bed te gaan ... en op te staan. Maar toch hou ik vol. En dus zitten we met z'n allen aan tafel. Met koffie, thee, melk en water, en lekker warme broodjes. Deel 1 van de missie is gelukt.

Haren jaren 80

"O mama, vertel nog eens over ...". Da's m'n dochter. Zeer geïnteresseerd in verhalen van vroeger. Van mama's jeugd, van papa's lager en middelbare schooljaren. En alhoewel ik eigenlijk niet wil dat iemand van tafel gaat, doe ik het zelf toch even om wat oude fotoboeken te pakken. Opa en oma schreven een klein berichtje bij iedere foto, en we lachen er allemaal om. Ook die stoere jongen van 14 die in het begin wat luchtig doet en klaagt over "ouwe verhalen". Het blijft leuk om te horen welke misstappen je ouders vroeger beginnen. Welke gekke kleren ze aan hadden, welke vriendjes en vriendinnetjes ze hadden, en wat hun lievelingsspeelgoed was.

Met diezelfde lol vullen we regelmatig het groeiboek van mijn dochter aan. Als het aan haar lag was het vijf keer zo dik want het is zo moeilijk om te kiezen tussen al die foto's en verhalen. En het groeiboek van mijn zoon? Die is al klaar, vol, afgerond toen hij de lagere school verliet. Hij kijkt er momenteel niet veel meer in, en dat snap ik. Maar ik ben er van overtuigd dat hij over een paar jaar maar al te dankbaar is dat we samen zo'n boek hebben gemaakt. Want hij weet inmiddels, dankzij de o zo spannende seksuele opvoedingslessen, waar hij vandaan komt. Maar waar hij echt vandaan komt, hoe hij de mens geworden is die hij dan is ... "kom, we slaan het boek nog eens open".

De melktanden komen door!

De meeste baby’s krijgen hun eerste tandjes rond de leeftijd van zes maanden. Maar omdat elk kind zijn eigen, unieke ontwikkeling heeft, kan dat ook vroeger of later zijn.

Meestal komen eerst de onderste snijtandjes door, gevolgd door de bovenste snijtandjes. Als je baby acht maanden oud is, zal hij waarschijnlijk alle acht zijn snijtanden – vier boven en vier onder – hebben. Rond de tweede verjaardag stoppen de tanden meestal met groeien. Het gebit telt dan zo’n 20 melktandjes. Heb je een meisje? Dan is de kans groot dat ze voorloopt op jongens van dezelfde leeftijd.

Het groeiboek voor kleuters van 1 tot 4 jaar bevat een pagina waarop kan worden bijgehouden wanneer welke tand doorgekomen is. Niet leuk als je kleuter bent, want het doet vaak ook nog wel pijn. Maar wel leuk als je ouders bent, als je je melktanden kwijt raakt en ze vervangen worden door "grote mensen tanden". Hoe zat dat dan met die melktanden? Groeien die zomaar in m'mn mond? Hoe snel ging dat dan?

Groeiboek baby naar kleuter