Het zwangerschapsboek.

Later zul je je altijd nog bedenken waar je was toen je ontdekte dat je zwanger was of het moment van de bevallling.

Maar weet jij later nog wat je precies als eerste hebt gekocht of welke zwangerschapskleding je hebt gekocht, van wie kreeg je nou ook alweer dat eerste cadeautje? Wie had de grappiste opmerking of leukste uitspraak?

Ik zou toch even diep na moeten denken…

Wat ik nog wel weet is dat ik negenmaanden geen sushi mocht eten en geen wijn kon drinken. Dat ik eieren vond stinken en ik ineens ijs lekker vond.

Ik weet de momenten dat ik een echo heb laten maken of op controle ging, maar de juiste datum, mmm die weet ik ook niet meer helemaal precies. Terwijl het negen maanden van je leven zijn die zo super bijzonder zijn. Zo bijzonder dat je ze eigenlijk op moet schrijven.

Mockup 4.1

Bij JeP kids hebben we daar de oplossing voor! Het zwangerschapsboek.

En hoe leuk is dit zwangerschapsboek: een vierkant invulboek om tijdens jouw zwangerschap bij te houden!

Dit boek staat vol met weetjes, lijstjes, handige informatie en ruimte voor foto’s en eigen ervaringen. Wat een bijzonder en uniek boek zul jij na negen maanden hebben 🙂

Erg leuk om voor jezelf te kopen en ook erg leuk om dit boek cadeau te doen!

Eind april hebben wij 2 nieuwe zwangerschapsboeken in het assortiment, een smoke roze en groene kleur, deze zachte lieve kleurtjes geven je een geborgen gevoel om al je gevoelens en ervaringen mee te delen.

mockup 1.4

Samen koken is puur plezier

Jacqueline, de schrijfster van het boek,  houdt van lekker eten, koken, verse producten, nieuwe recepten en uitdagingen. De inspiratie die ze hieruit haalt, deelt ze graag in het nieuwe boek “Samen koken”. De liefde voor samen koken en er daarna samen aan tafel samen van genieten komt in het hele boek terug en wil ze graag met iedereen delen.

samenkoken recept

In het boek kun je ontdekken dat koken helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn. Met een handvol goede ingrediënten kun je al snel iets lekkers op tafel zetten. Het boek bevat vele recepten voor maaltijden die eenvoudig zijn te bereiden. Daarnaast staat het vol met tips en weetjes.

Samen koken kun je doen met vrienden,  familie en de kinderen, Koken is puur plezier. Vast wordt vloeibaar en omgekeerd. Een wondere wereld die kinderen enorm boeit, waardoor het dus puur genieten wordt om samen aan de slag te gaan. Met wat creativiteit maak je een mooi bord, dek je een mooie tafel en ga je daarna aan tafel om gezamenlijk te eten en te babbelen. In het boek staan ook leuke vragen om eens een ander gesprek te hebben met elkaar.

Of je nu op zoek bent naar een recept voor een snelle en gezonde maaltijd of een leuk bakrecept dan wel een lekker drankje, je kunt het allemaal terug vinden in ons nieuwste boek.

Veel liefs van de oppas!

Voor sommige ouders is het een hele stap om hun kleine voor het eerst bij de oppas achter te laten. Het liefst houden ze hem of haar heel dicht bij hen en willen ze geen moment missen.

Toch komt er waarschijnlijk een moment dat er opgepast moet worden. Hoe leuk is het dan om die momenten dat je er zelf niet bij bent vast te leggen voor later!? Met het oppasboek kan de oppas de dag of avond vastleggen en vertellen hoe het is gegaan tijdens het oppassen. Hiernaast is er ook ruimte om de oppas wat beter te leren kennen met een fotootje en leuke weetjes. Wij zeggen: 2 vliegen in 1 klap!

Babysit-(nanny)-book-Front_Grouped-02

Ga je binnenkort voor het eerst op zoek naar een oppas voor je kleine? Hier zijn wat extra tips van Babysits, hét online oppasplatform van Nederland, om een goede en betrouwbare oppas te vinden:

1) Leeftijd van de oppas
Een jonge oppas heeft vaak minder ervaring met het werk, maar dit hoeft niet automatisch te betekenen dat een oppas met een oudere leeftijd beter is in het oppaswerk. Kijk vooral naar de ‘volwassenheid’ van de oppas en of jij denkt dat deze persoon geschikt is om op te passen op je kleine.

2) Ervaring van de oppas
Ervaring is belangrijk. Vooral als het gaat om het oppassen op baby’s. Vraag dan ook altijd naar de ervaringen die de oppas al heeft opgedaan. Twijfel je over of de oppas wel geschikt is? Stel dan wat extra vragen en schets situaties en zie hoe de oppas hierop reageert.

Babysits - oppassen
Babysits team

3) Opleiding en/of certificaten
Het is niet verplicht om een speciale opleiding of certificaat te hebben als oppas. Toch is het altijd handig om hiernaar te vragen. Wanneer een oppas bijvoorbeeld een EHBO-certificaat heeft, een pedagogische opleiding volgt of een VOG heeft, brengt dit zeker extra pluspunten met zich mee. De betrouwbaarheid van de oppas wordt hiermee vergroot.

4) Reviews of Referenties
Heeft de oppas al eerder opgepast? Vraag dan om referenties. Het is belangrijk om te weten hoe andere ouders het samenwerken met de oppas hebben ervaren. Zo weet je wat je kunt veranderen.

5) Karaktereigenschappen
De karaktereigenschappen van de oppas zijn de belangrijkste factoren waar je rekening mee moet houden. Een oppas heeft een hart voor kinderen, is lief, gevoelig, geduldig, zelfstandig, creatief, betrouwbaar, rechtvaardig, maar vooral verantwoordelijk. Heeft de oppas deze karaktereigenschappen niet? Dan is hij/zij wellicht niet geschikt voor het werk.

6) Oppas tarief
Houd er rekening mee dat niet elke oppas hetzelfde uurtarief heeft. Overleg van tevoren goed wat het oppastarief wordt, zodat er geen misverstanden ontstaan. Het gemiddelde oppas tarief in Nederland in 2021 ligt rond de €7,- per uur.

Babysits - kinderen
Babysits - ouders

7) Proefperiode
Heb je een oppas gevonden? Dan is het verstandig om eerst een proefperiode in te stellen. Hier kunnen jij, je kind en de oppas kijken of alles naar wens verloopt en of er een klik is.

8) Volg je gevoel
Uiteindelijk gaat het erom of je er een goed gevoel bij hebt. Heb je die niet? Kijk dan vooral verder of je nog een andere oppas kunt vinden. Het gaat tenslotte om het kostbaarste ‘bezit’  die je hebt.

Vriendenboekjes (j/m)

Boeken, boeken en nog meer boeken. Boeken voor je baby, peuter, kleuter of beginnen tiener. Soms vraag je je wel eens af ... heb ik er niet genoeg. Maar nee, boeken kun je nooit genoeg hebben. Boeken zijn altijd leuk om te geven, leuk om te krijgen en leuk om nog eens in te kijken.

Als je net zwanger bent is er niets leukers dan een zwangerschapsboek te krijgen. Het doet je extra stilstaan bij het wonder dat zich in je buik voltrekt. Het geeft je de gelegenheid om je gedachten en gevoelens aan papier toe te vertrouwen. En je beseft je hoe leuk het is om later met je zoon of dochter terug te kijken op  "toen jij nog in mama's buik zat".

Daarom hechten wij bij JeP kids zoveel waarde aan het ontwerpen en produceren van leuke herinneringsboeken zijn. In allerlei kleuren, en in diverse uitvoeringen. Soms uniseks, soms meer gericht op jongens en meisjes. En altijd zonder een uitspraak te doen over de gezinssamenstelling.

We hebben mooie boeken voor heel veel gelegenheden en kinderperiodes. En wat we recent hebben toegevoegd zijn de vriendenboekjes. Omdat wij als geen ander weten dat kinderen heel aandachtig zijn op vriendjes en vriendinnetjes.  Dat ze graag willen weten wat andere kinderen leuk vinden, welke boek ze graag lezen of welke film ze graag bekijken. Waar dromen ze van? Houden ze van ijs of juist niet? Allemaal dingen die zo leuk zijn om nu te weten te komen. Ook om later terug te lezen wie er toen bij je in de klas zaten. En als je dan nog vrienden ben, kun je samen om lachen.

We hebben ze in de vriendenboekjes voor jongens en meisjes, in vier leuke vrolijke kleurtjes. Ze kosten slechts € 11,95. Leuk om te geven, leuk om te krijgen!

Mooie herinneringen

Mooie herinneringen ... ze zitten in je hoofd maar ze vliegen er ook net zo gemakkelijk weer uit. Met de prachtige invulboeken van JeP kids leg je ze vast. Het maken, invullen, plakken en bijhouden van een invulboek is een feestje. Je denkt weer terug aan de mooie momenten. "Oh ja, toen ... weet je nog?" En het is leuk om samen met de kinderen, familie en vrienden nog eens terug te kijken op mooie tijden.

JeP boeken kerst 2

In de babyboeken, met aansluitend de groeiboeken, kun je prachtig de evolutie van je kind volgen. Soms heb je zelf niet in de gaten hoe snel de tijd gaat. Maar met een prachtig invulboek kun je alles nog eens nalezen en opnieuw beleven. Het is ook bijzonder handig om praktische zaken in bij te houden. Want weet jij nog wie wanneer is gevaccineerd, en welke vaccinaties ze toen hebben gehad? Welke kinderziektes, en o ja, wanneer was dat ook alweer?

In het schoolfotoboek kun je heel georganiseerd alle bijzondere foto’s van de klas van je kind bewaren. Mooi bij elkaar en na een aantal jaren is het prachtig terugkijken naar de groei van je kind en de vriendjes en vriendinnetjes.

In het verjaardagenboek kun je al je bijzondere traktaties en taarten vastleggen. Vaak steek je daar extra werk in, en ben je supertrots op het resultaat. Maar na een tijdje is het weer vergeten. Nu dus niet!

We naderen de wintermaanden. Tijd voor elkaar, tijd voor kadootjes. Dan is het een leuk idee om een invulboek op je verlanglijstje te zetten, om het als verrassing te geven of gewoon om voor je zelf te kopen.

Leuke tip om samen met je vriendin te doen: geef elkaar een mooi boek, organiseer een herinneringsavondje, en ga samen in je boek schrijven, plakken, bewaren en de mooie momenten met elkaar uitwisselen.

JeP boeken kerst 3

Omdat een foto in een boek toch specialer is …

We zijn de laatste tien jaar meer en meer foto's gaan maken. Daar waar je vroeger nog een fotocamera nodig had, heeft bijna iedereen tegenwoordig een mobiele telefoon. En heden ten dage kun je daar hele mooie foto's mee maken.

Veel van die foto's blijven staan op die smartphone. Met overigens als risico dat als die verloren, gestolen of defect is, je "die ene hele mooie foto" ook kwijt bent. Vaak worden foto's ook gepost op Facebook, Instagram of Flickr. Leuk om te delen met de rest van de wereld, of in geval met je "vrienden".

Digitaal bladeren door een fotoboek betekent dan het scrollen door je foto app, door je Facebook postings, etc. Leuk, maar het haalt het niet bij de combinatie met handgeschreven persoonlijke aantekeningen en opmerkingen. Dat geldt voor een vakantieboek, waarin je naast foto's en teksten ook kaartjes van het pretpark of visitekaartjes van dat speciale restaurant kunt plakken. En dat geldt ook voor een echoboek, zwangerschapsboek, kraamboek, babyboek, groeiboek, schoolfotoboek, vriendenboekje en poëziealbum.

De boeken van JEP! Kids zijn invulboeken. Herinneringsboeken met ruimte voor notities, foto's, een pluk haar of wat je ook maar wilt bewaren. En wij zijn ervan overtuigd dat er niets gaat boven een mooi boek voor zelf opgeschreven herinneringen. Op schoot, in de hand, om samen nog eens door te nemen. "Weet je nog, toen ...?"

Het is zover!

Iedereen herkent het wel. Het moment van een bijzondere gebeurtenis. Een mooi moment. Een moment dat je vast wilt houden, niet wilt vergeten.

Wij liepen al jaren rond met het idee om daar wat mee te doen. In al die jaren in de baby- en kinderretail hadden we niet gevonden wat wij voor ogen hadden. En dus vatte het idee post om een lijn te starten van vrolijke, lieve en vooral originele invulboeken. Voor alle bijzondere herinneringen van baby tot tiener.

Eind 2019 werden de eerste boeken gelanceerd. Nu, nog geen jaar later, hebben we een tof assortiment. En voor de feestdagen zijn er nog wat uitbreidingen op komst!

With love

Leef nu, en geniet doorlopend

Ik hoor niet anders om me heen dan dat ik in het heden, in het nu, moet leven. En dat probeer ik ook. Sterker nog, dat lukt me best goed! Maar dat betekent voor mij ook dat ik moet genieten van de mooie momenten. En dat kan niet vaak genoeg.

Iedere dag kijk ik naar mijn kinderen. Vol trots zie ik twee tieners die ieder hun eigen pad aan het ontdekken zijn. Vol liefde denk ik aan de mooie dingen die ze nog gaan meemaken. En vol met dankbaarheid en warmte denk ik terug aan alles wat we tot nu toe samen hebben meegemaakt. Wat een reis was het, is het en wordt het!

Mijn ouders hebben vroeger, en nou praat ik over heel wat jaren geleden, het “boek van ikke” voor me gemaakt. Kennelijk zaten zij bij de Rabobank die al sinds de jaren '60 dat boek aan jonge ouders gaven. Of ze hadden speciaal een Rabo-rekening genomen om dat boek te pakken te krijgen, dat kan natuurlijk ook. Maar o wat ben ik ze dankbaar voor dit geschenk.

Ik kan iedereen adviseren om de vruchten des levens te plukken, maar ... er ook een aantal in te plakken, op te schrijven en voor “eeuwig” vast te leggen. Voor jezelf, omdat ze helaas maar 1 keer klein zijn. En voor je kids, omdat de verhalen van papa en mama nou eenmaal veel meer gaan leven als je er een herinneringsboek naast kunt leggen.

Boek van ikke

Zondagochtend aan het ontbijt

Het is zondagochtend. Bij ons thuis een van de momenten in de week dat we proberen met z'n allen te eten. Da's op zich al een uitdaging, met een dochter van net 10 die bij voorkeur om 07:00 's ochtends al door het huis loopt te zingen, een man die hele week kort geslapen heeft en dat op zondag toch even wil inhalen, en een zoon van 14 die de typische tienergewoonte begint te ontwikkelen om steeds later naar bed te gaan ... en op te staan. Maar toch hou ik vol. En dus zitten we met z'n allen aan tafel. Met koffie, thee, melk en water, en lekker warme broodjes. Deel 1 van de missie is gelukt.

Haren jaren 80

"O mama, vertel nog eens over ...". Da's m'n dochter. Zeer geïnteresseerd in verhalen van vroeger. Van mama's jeugd, van papa's lager en middelbare schooljaren. En alhoewel ik eigenlijk niet wil dat iemand van tafel gaat, doe ik het zelf toch even om wat oude fotoboeken te pakken. Opa en oma schreven een klein berichtje bij iedere foto, en we lachen er allemaal om. Ook die stoere jongen van 14 die in het begin wat luchtig doet en klaagt over "ouwe verhalen". Het blijft leuk om te horen welke misstappen je ouders vroeger beginnen. Welke gekke kleren ze aan hadden, welke vriendjes en vriendinnetjes ze hadden, en wat hun lievelingsspeelgoed was.

Met diezelfde lol vullen we regelmatig het groeiboek van mijn dochter aan. Als het aan haar lag was het vijf keer zo dik want het is zo moeilijk om te kiezen tussen al die foto's en verhalen. En het groeiboek van mijn zoon? Die is al klaar, vol, afgerond toen hij de lagere school verliet. Hij kijkt er momenteel niet veel meer in, en dat snap ik. Maar ik ben er van overtuigd dat hij over een paar jaar maar al te dankbaar is dat we samen zo'n boek hebben gemaakt. Want hij weet inmiddels, dankzij de o zo spannende seksuele opvoedingslessen, waar hij vandaan komt. Maar waar hij echt vandaan komt, hoe hij de mens geworden is die hij dan is ... "kom, we slaan het boek nog eens open".

De melktanden komen door!

De meeste baby’s krijgen hun eerste tandjes rond de leeftijd van zes maanden. Maar omdat elk kind zijn eigen, unieke ontwikkeling heeft, kan dat ook vroeger of later zijn.

Meestal komen eerst de onderste snijtandjes door, gevolgd door de bovenste snijtandjes. Als je baby acht maanden oud is, zal hij waarschijnlijk alle acht zijn snijtanden – vier boven en vier onder – hebben. Rond de tweede verjaardag stoppen de tanden meestal met groeien. Het gebit telt dan zo’n 20 melktandjes. Heb je een meisje? Dan is de kans groot dat ze voorloopt op jongens van dezelfde leeftijd.

Het groeiboek voor kleuters van 1 tot 4 jaar bevat een pagina waarop kan worden bijgehouden wanneer welke tand doorgekomen is. Niet leuk als je kleuter bent, want het doet vaak ook nog wel pijn. Maar wel leuk als je ouders bent, als je je melktanden kwijt raakt en ze vervangen worden door "grote mensen tanden". Hoe zat dat dan met die melktanden? Groeien die zomaar in m'mn mond? Hoe snel ging dat dan?

Groeiboek baby naar kleuter