Corona en Kerst

Corona, de lockdown en alle maatregelen waar we mee te maken hebben. Dit jaar wordt een Kerst als nooit te voren.

Ik heb altijd voor ogen om als volwassene het goede voorbeeld te geven aan de kinderen. Niet drinken als je in de auto stapt. Laten zien wat hygiëne is. Beleefd zijn en opstaan voor oudere mensen. En ga zo maar door.

Nu we met z'n allen moeten omgaan met Corona, komen er lastige vraagstukken op ons pad. Hou ik mij aan de regels van het maximum aantal personen? Hoe gaan we om met opa en oma ? Want als opa en oma komen zijn we al met teveel mensen in een beperkte ruimte. Moeilijke afwegingen want als we ons aan de regels houden zijn de kinderen ongelukkig, omdat ze toch hunkeren naar de gezelligheid. En de grootouders zijn ongelukkig omdat ze de (klein)kinderen moeten missen.

Zullen we het toch stiekem doen Buiten op afstand? Dat is toch veilig? Ja, misschien wel, maar het mag niet. Gaan we dan continue om ons heen kijken of we niet worden gecontroleerd? Of geven we het goede voorbeeld, door door te bijten en dat te doen wat de overheid van ons vraagt?

Wij kiezen voor dat laatste. En dus brengen we de Kerstdagen lekker cosy met het gezin door. En da's eigenlijk ook wel lekker! Weg is de druk dat alles gepoetst moet worden. Weg is de stress van het haasten om bezoekjes af te leggen. We kunnen nu met elkaar "lekker thuis rommelen", zoals wij dat noemen.

Lekker een filmpje kijken, muziekje luisteren, gezelschapspelletjes speen. Misschien wel wat fotoalbums erbij halen om eens terug te kijken op vervolgen jaren? Of gaan we juist onze foto’s (eindelijk) eens een keer netjes inplakken?

Wat een ieder ook doet, vergeet vooral niet om deze bijzondere kerst vast te leggen. Wie weet hoe we er over 10 jaar op terug kijken! En dan hebben we tegen die tijd nog de bijzonderen en mooie herinneringen aan warme "Corona Kerst"!

Plaats een reactie